SOLČANKA, s.r.o.

Bezlepková pizza

Zdravé bezlepkové potraviny

Suroviny
400 gbezlepková múka
1 ksdroždie sušené
2,5 - 3 dclvoda
3 lyžiceolej olivový
1 lyžičkamorská soľ
1 lyžičkacukor

bezlepková múka sójová, morská soľ

Postup prípravy receptu

  1. Do misky nasypeme múku, droždie, cukor, soľ, olivový olej a vodu (nie všetku). Začneme miesiť a prilievame vodu podľa hustoty cesta. Vzniknúť by nám mal bochník, ktorý sa nelepí. Tento dáme kysnúť na 30 minút.
  2. Zatiaľ, čo cesto kysne, pripravíme si všetky ingrediencie, ktoré chceme dať na pizzu. Tú zavisí na každého chuti. Spodok pizze potierame paradajkovým pretlakom a na to nasypeme oregano. Potom už podľa fantázie a chuti, ukladáme na pizzu šunku, anglickú slaninu, červenú cibuľu, mozzarellu, šapmiňóny, olivy a nakoniec zasypeme nastrúhaným syrom.
  3. Pizzu pečieme asi 20 minút na 200 stupňov.

Zdroj: varecha.sk