SOLČANKA, s.r.o.

Bolonské špagety

Suroviny
320 gšpagety
320 gmletéhovädzie mäso
100 gcibuľa
50 gmrkva
40 gzeler stonkový
cukor
120 gparadajkový pretlak
400 mlparadajková omáčka
40 gparmezán
60 mlolej olivový
cesnak
pamajorán sušený
sušený tymián
víno biele
kuchynská soľ
solčanka vegeta
korenie čierne mleté
čerstvá bazalka

Postup receptu

  1. Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode za občasného miešania al dente. Vodu scedíme a špagety premiešame s olivovým olejom. Najemno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler orestujeme na oleji do mäkka. Pridáme trošku cesnaku, necháme speniť a pridáme paradajkový pretlak a zľahka orestujeme. Pridáme hovädzie mäso a musíme dôkladne premiešať, aby v ragú neboli hrudky.
  2. Pridáme biele víno, necháme zľahka odpariť a celé zalejeme paradajkovou omáčkou (dreňou, džúsom). Ochutíme cukrom, bylinkami, korením, solčankou a osolíme. Varíme na miernom ohni aspoň 2 hodiny.
  3. Nakoniec dochutíme ešte troškou cesnaku, korením a soľou. Špagety ohrejeme v sitku vo vriacej vode a odkvapkané zmiešame na panvici s ragú a nahrubo nasekanou bazalkou. Zľahka posypeme nastrúhaným parmezánom.