SOLČANKA, s.r.o.

Halušky-celiatické s hlivovou omáčkou

Tieto halušky sú výborné pre celiatikov na rôzne spôsoby a najlepšie sa robia z bezlepkovej múky. Pripravíme  k nim hlivovú omáčku čo je vhodné pri bezlepkovej diéte.

Suroviny
200 gbezlepková múka
1 ksvajce
1/2 klsoľ morská
250 mlvoda
omáčka
150 ghliva
1 kscibuľa
1 PLsolčanka
1 PLpaprika červená mletá
1/4 KLkorenie mleté
2 PLolej slnečnicový
500 mlvoda
250 mlsmotana na varenie 30%
1 PLmúka Farina-bezlepková

Postup receptu

  1. odvážime si múku, nakrájame cibuľu, hlivu a ostatné ingrediencie
  2. do misky si dáme múku, soľ a vajce
  3. prilejeme vodu a vymiešame ručne alebo mixérom na stredne tuhú hmotu
  4. do vysokého hrnca dáme asi do 3/4 vodu a soľ a necháme zovrieť, do zovretej vody pomocou haluškára a rovnej varechy púšťame halušky
  5. halušky hned vyplávajú na povrch a potom ich varíme ešte 7 minút
  6. uvarené halušky vylejeme do cedítka a opláchneme studenou vodou, aby sa nelepili polejeme olejom
  7. cibuľu osmažíme na oleji do sklovita pridáme papriku vegetu a korenie
  8. prilejeme vodu vložíme hlivu a varíme asi 15 minút . Smotanu si vylejeme do misky a metličkou primiešame múku
  9. smotanovú zmes vylejeme do hrnca s hlivou a varíme ešte 7 minút
  10. vegeta pre celiatikov je najvhodnejšia Soľčanka
  11. hotové halušky naservírujeme s omáčkou. Dobrú chuť!

Zdroj: varecha.sk