SOLČANKA, s.r.o.

Krémové rizoto s hubami a cuketou

Suroviny
1,5 šálkyryža arborio
1,5 dclvíno biele
1 lvývar zeleninový
1 ksšalotka väčšia
3 strúčikycesnak
olej olivový
huby čerstvé
cuketa
pór
hrášok
paradajky sušené
parmezán
korenie biele mleté
morská soľ
vegeta

Dochudovadlo bez glutamanu

Sušená zelenina na dochucovanie pokrmov s morskou soľou

Morská soľ

Krémové hubovo-cuketové rizoto

Postup prípravy receptu

  1. K samotnému rizotu: na panvici na olivovom oleji opražíme nakrájanú šalotku, po 2 minútach  k nej pridáme cesnak na drobno a minútku opražíme. Pridáme nakrájané huby, cuketu, pórik a hrášok. Osolíme okoreníme a po cca 3 minútach pridáme do panvice ryžu a podlejeme vínom.
  2. Ryžu treba pozorne sledovať a pravidelne zalievať vývarom. Keď začne byť ryža al dente, pridáme sušené paradajky a parmezán. Pod pokrievkou necháme dojsť. Správna konzistencia má byť krémova, rizoto sa má jemne rozlievať na tanieri. Podávame s parmezánom a vínkom.

Zdroj: varecha.sk