SOLČANKA, s.r.o.

Kuskus so zeleninou

Suroviny
200 gkuskus
0,5 lvývar
1cuketa menšia
2 (čerstvá)mrkva
1paprika zelená
180 g (čerstvé)šampiňóny
0,5 kg (menšia)kapusta čínska
10 ks (bez kôstky)olivy zelené
10 ks (bez kôstky)olivy čierne
omáčka ústricová
omáčka sójová
vegeta
bazalka
olej
maslo

Zeleninové ochudovadlo bez glutamanu

Sušená zelenina na dochucovanie pokrmov s morskou soľou

Kuskus so zeleninou

Postup prípravy receptu

  1. Najskôr si pripravíme kuskus: surový kuskus vysypeme do nádoby a zalejeme ho horúcim vývarom. Môžme použiť ľubovoľný vývar. Vývar prilievame postupne, kým si ho kuskus berie, priebežne ho miešame. Necháme postáť asi 5min, ochutnáme či je mäkký, ak nie, ďalej dolievame vývar. Soliť nemusíme ani kuskus a ani zeleninu v ďalších krokoch, je dosť slaný od vývaru.
  2. Nakrájame si na tenké pásiky zeleninu - mrkvu, papriku, cuketu, čínsku kapustu, olivy. Šampiňóny na plátky. Do wok panvice nalejeme za lyžicu oleja a pridáme lyžicu masla. Na rozpálený olej pridávame mrkvu a papriku. Necháme opražiť, asi po 7min pridáme šampiňóny. Opäť 5min popražíme, pridáme cuketu, 5min popražíme. Pridáme čajovú lyžičku vegety (bez obsahu glutamanu).
  3. Pridáme čínsku kapustu a olivy.
  4. Pridáme polievkovú lyžicu ústricovej omáčky, čajovú lyžicu sójovej omáčky(kto omáčky nemá rád, môže ich vynechať) a popražíme kým nám kapusta nezmäkne.
  5. Do hotovej zeleninovej zmesi pridáme pripravený kuskus a poriadne premiešame.
  6. A môžeme podávať. Ja som ho ozdobila lístkami čerstvej bazalky a paradajkou.

Zdroj: varecha.sk