SOLČANKA, s.r.o.

Lasagne so sójovým mäsom

Príprava receptu na lasagne so sójovým mäsom s použitím naších produktov bez glutamanu ako kukuričná múka, ochucovadlo solčanka a morská soľ. 

Suroviny
cestoviny lasagne
500 mlpretlak paradajkový
cibuľa
petržlen
mrkva
kukurica
1 balsójový granulát
podľa chutikoreniny
korenie provensálske
cesnak
Bešamel:
1 lmlieko
maslo
na zápražkuhladká múka kukuričná
syrokrém
vegeta bez glutamanu / solčanka s kuchynskou soľou
morská soľ
korenie čierne
cesnak
syr tvrdý

Postup prípravy receptu

Pripravíme si potrebné suroviny - mrkva s petržlenom môžu byť aj mrazené, je to oveľa rýchlejšie.

Uvaríme si na kocky pokrájaný petržlen a mrkvu. Sójové mäso pripravíme podľa návodu, necháme odtiecť, pridáme do hrnca kde sa nám už praží cibuľa. Vývar si odložíme, pretože ho využijeme pri omáčke.

Do sójového mäsa pridáme uvarenú mrkvu a petržlen, vývar zo sójového mäsa, čierne korenie, soľ, solčanku, papriku, provensálske korenie a rozpučený cesnak, pridáme paradajkový pretlak a kukuricu, chvíľu povaríme a odstavíme.

Pripravíme si bešamel: V hrnci speníme maslo, pridáme hladkú múku, pomiešame a vylejeme cca liter mlieka, pridáme syrokrém, cesnak, korenie, solčanku, soľ, privedieme do varu a odložíme.

Začíname vrstviť. Na spodok dáme mäso, potom cestoviny, potom mäso, bešamel, cestoviny, mäso,..

Opakujeme, ale tak, aby bola posledná - vrchná vrstva bešamelová. Lasagne sa nemusia predvárať, ak budú celé pokryté bešamelom, pretože sa v rúre uvaria. Vrch môžme posypať tvrdým syrom a dať piecť na 180 stupňov asi 30 minút.

Zdroj: varecha.sk