SOLČANKA, s.r.o.

Mexické tortilly

Mexické tortilly
Suroviny
150 ghladká múka
150 gkukuričná múka bezlepková
1/2 KLmorská soľ
voda

Dochucovadlo Solčanka bez glutamanu, kukuričná bezlepková múka a morská soľ z nášho e-shopu.

Postup prípravy receptu

  1. Obidva druhy múky zmiešame, pridáme soľ a postupne počas miešania pridávame po troške vlažnú vodu.
  2. Vypracujeme vláčne, mäkké a nelepivé cesto. Vypracované cesto necháme prikryté obrúskom aspoň pol hodiny odpočinúť.
  3. Potom cesto rozdelíme na 12 kúskov a vyvaľkáme z nich guľaté placky s priemerom asi 15 cm.
  4. Vyvaľkané placky upečieme na suchej panvici alebo na platni z každej strany po minúte.
  5. Tortilly podávame k mexickým jedlám ako prílohu.

Zdroj: varecha.sk