SOLČANKA, s.r.o.

Opekaná ryža so sójovými rezancami - Vegán

Suroviny
1 a 1/2 hrnčekaryža
80 grezance sójové
1 ks strednácibuľa
Do vody na sóju:
2 hrnčekyvývar zeleninový
3 strúčikycesnak
1 ČLpaprika červená mletá
2 PLomáčka sójová
1/2 ČLkorenie čierne mleté
Na ryžu:
podľa potrebyomáčka sójová
podľa potrebygranulát cesnakový
podľa potrebykorenie čierne mleté
podľa potrebydomáca vegeta bez glutamanu Solčanka
Marináda:
2 PLomáčka barbecue
med1 PL (púpavový)
2 ČLpaprika červená mletá
1/2 ČLkorenie čierne mleté
2 PLomáčka sójová
1 a 1/2 ČLgranulát cesnakový
1 a 1/2 PLolej
1/2 PLocot
podľa potrebymorská soľ
Na hotový pokrm:
(smažená) cibuľa
sezam
(Sriracha) omáčka chilli
 
1,14
 
0,24
Opekaná ryža so sójovými rezancami - Vegán

Postup prípravy receptu

  1. Ďeň vopred uveríme sójové rezance - poriadne ich vyžmýkame a necháme marinovať aspoň 30 minút (u mňa boli cez noc) v chladničke.
  2. Na panvici si opečieme cibuľku s troškou soli, papriky a čierneho korenia a odstavíme na bok.
  3. Ďalej opekáme rezance kým sa nám spraví na povrchu chrumkavá "kôrka", pri tomto bode som ich ešte postupne polievala so zvyškom marinády.
  4. Na najvyššej teplote opekáme ryžu postupne, na trikrát. Podľa potreby ju polejeme sójovkou, cesnakovým granulátom, jemne okoreníme. Každú jednotlivú dávku takto opekáme cca 5 minút, kým nezačne ryža "pukať" a chrumkať.
  5. Všetko spolu na panivici zmiešame a ešte na pár minút opražíme aby sa nám skombinovali chute.
  6. A máme hotovo! Do jedla sa môžeme rovno pustiť alebo posypať čím nám chutí, ja som tentokrát volila kombináciu sezamu, opraženej cibuľky a chilli omáčky Sriracha. Netreba sa báť experimentovať, toto jedlo je výborné so zeleninou, hríbami, tofu, no proste čokoľvek máme v chladničke nazvyš a nechceme vyhadzovať :) Dobrú chuť!

Zdroj: varecha.sk