SOLČANKA, s.r.o.

Rizoto s pečenou zeleninou

ingrediencie:
1,5 hrnčeka jazmínová ryža
1 - 2 lyžičiek karí korenia
1 lyžica morská soľ
4 porcie zelenina
1 lyžica olivový olej
Podľa chuti:
korenie sušená zelenina bez glutamanu
bylinkové korenie

Dochudovadlo bez glutamanu

Sušená zelenina na dochucovanie pokrmov s morskou soľou bez glutamanu

Morská soľ

Bylinkové korenie bez glutamanu

Krémové hubovo-cuketové rizoto

Postup prípravy receptu

  1. Jazmínovú ryžu prepláchneme, vsypeme do hrnca vymasteného olejom, osolíme a pridáme kari. Ryžu zalejeme horúcou vodou, prikryjeme pokrievkou a varíme asi 15 minút domäkka.
  2. Pripravíme si pečenú zeleninu.
  3. Uvarenú ryžu vsypeme do veľkej misky a premiešame s pečenou zeleninou. Podľa chuti ešte ľubovoľne okoreníme.
  4. Rizoto s pečenou zeleninou rozdelíme na nahriate taniere a podávame.