SOLČANKA, s.r.o.

Slovenské rizoto

Veľmi chutné a rýchle rizoto z cestoviny.

Suroviny
1/2 šálkyryža slovenská
1/2 šálkykuriatka mrazené
1 kscibuľka
1 PLolej slnečnicový
1 člsolčanka
1/2 člrasca mletá
1/4 člkorenie čierne mleté
(mlynček)dubáky s bylinkami
1 1/2 šálky vlažná voda

Postup receptu

  1. Cibuľku a kuriatka si trošku osmažíme na oleji. Podlejeme vodou - 1/4 šálky... dusíme cca 15 minút.
  2. Potom pridáme slovenskú ryžu (cestovina), solčanku, mletú rascu, čierne korenie a hubové korenie. Podlejeme vodou - 1/4 šálky... miešame, pokiaľ voda nevsiakne. Opäť podlejeme a takto opakujeme, až je cestovina hotová - krémová.
  3. Kľudne si môzete podliať aj troškou smotany, pridať syr a nakoniec maslo... ako vam chutí 

zdroj: varecha.sk