SOLČANKA, s.r.o.

Zeleninové lasagne s tofu

Suroviny
200 gúdené tofu
5 väčších ksmrkva čerstvá
1 ksbrokolica
1 kspór (menší)
1 dclmlieko
3 ksvajcia
15 dkgsyr Einam s najviac 50% tuku
2 PLolivový olej
podľa chutimorská soľ
štipkamuškátový oriešok
1/2 člvegeta bez glutamanu
štipkačili

Postup prípravy receptu

  1. Očistíme si mrkvu, nastrúhame ju na jemné rezančeky. Pokrájame si pór na kolieska a brokolicu nasekáme na drobnejšie ružičky. Pekáč alebo zapekaciu nádobu pomastíme olivovým olejom. Tofu a syr si nakrájame na tenučké plátky.
  2. Do misy si dáme nastrúhanú mrkvu, pór, pridáme vajíčka, mlieko, morskú soľ, vegetu, muškátový oriešok a čili. Celú zmes riadne premiešame. Do pripravenej zapekacej nádoby na dno poukladáme plátky tofu, na to dáme mrkvovú zmes, brokolicu, prekryjeme plátkami syra a tofu - striedavo. Vrstvu zopakujeme ako predchádzajúcu, kým máme suroviny.
  3. Takto pripravené dáme piecť na 200 stupňov asi na 15 minút.

Zdroj: varecha.sk