SOLČANKA, s.r.o.

Zemiakové gnocchi

Suroviny
500 gzemiaky
120 gmúka pohánková hladká
80 g bezlepková múka kukuričná
1 ksžĺtko
0,5 dclmlieko kokosové
1 člmorská soľ
olej olivový

Bezlepková múka kukuričná

Morská soľ

Zemiakové gnocchi

Postup prípravy receptu

  1. Zemiaky po uvarení zlejeme a vychladnuté ošúpeme. Pretlačíme ich cez lis alebo roztlačíme aby nezostali v ceste hrčky. Do misy k zemiakom prisypeme múky, žĺtko a kokosové mlieko. Cesto dôkladne premiesime. Cesto bude lepkavé. Preto si drevenú dosku dobre pomúčime. Cesto si rozdelíme na 6 častí. Rukami vyvaľkáme valce hrubé cca 2,5cm.
  2. Pomúčeným nožom nakrájame asi 2cm široké gnocchi. Pripravíme si čistú ľanovú utierku a príborový nožík. Gnocchi vyšúľame do požadovanej formy a na stred pritlačíme nožík, aby sa nám gnocchi pekne formovali (vyzerajú ako kávové zrná).
  3. Každý kúsok položíme na utierku a necháme postáť kým nedokončíme prvú várku cca 20 ks. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Do vriacej vody hádžeme gnocchi, ktoré po pár minútach vyplávajú na povrch. Vody musí byť dostatok aby sa neprilepili o dno. Vyplávané necháme zovrieť cca 1-2 minúty. Vyberieme ich deravovou naberačkou a dáme do keramickej misy. Ihneď ich polejeme troškou oleja aby sa nezlepili a nestvrdli. Môžme podávať s paradajkovo-bazalkovým pestom. 

Zdroj: varecha.sk