SOLČANKA, s.r.o.

Fazuľový prívarok s fašírkou

Suroviny
500 gzelená fazuľka čerstvá
4 kszemiaky
250 mlsmotana na varenie
hladká múka
mlieko
kôpor
kuchynská soľ
ocot
cukor
fašírka:
mleté bravčové a hovädzie mäso
2 ksrožky z predchádzajúceho dňa
1 kscibuľa
4 ksstrúčik cesnaku
čierne korenie, vegeta
drvená rasca
olej
2 ksvajcia
strúhanka

Postup receptu:

  1. Do mletého mäsa pridáme nadrobno pokrájané rožky ktoré sme navlhčili vodou, aby boli vlhké. Pridáme nahrubo postrúhanú cibuľu prelisovaný cesnak, soľ, koreniny vajca dobre spracujeme a vyformujeme 4 bochníky, obalíme v strúhanke, dáme do zapekacej misy trochu podlejeme vodou a dáme upiecť do vyhratej rúry.Počas pečenia podľa potreby podlejeme, výpekom polievame fašírku zhora.
  2. Zelenú fazuľku očistíme pokrájame a dáme do osolenej vriacej vody variť, pridáme očistené pokrájané zemiaky. Keď sú fazuľka a zemiaky mäkke, pridáme smotanu v ktorej sme rozmiešali hladkú múku, necháme prejsť varom. Hustotu prívarku si upravíme podľa potreby mliekom. Pridáme pokrájaný kôpor a dochutíme octom a cukrom.

zdroj: varecha.sk