SOLČANKA, s.r.o.

Hamburger so slaninou

Suroviny
3 - 4 dlhé tenké plátkyslanina
1 ksžemľa
1/2 ksparadajka
šalát ľadový
2 čajové lyžičkyMajolenka
štipkavegeta bez glutamanu
štipkapaprika červená mletá
podľa chutiomáčka čili
podľa chutimaslo rastlinné

Solčanka s morskou soľou

Zeleninové ochucovadlo

Hamburger so slaninou

Postup prípravy receptu

  1. Začneme tým, že si narežeme paradajku na krúžky, na jednu žemľu mi stále stačili štyri krúžky a natrháme ľadový šalát, tak podľa chuti. Na predhriatu panvicu si položíme plátky, najlepšie údenej slaniny. Počet plátkov záleží na vás. Takto ju smažíme z obidvoch strán, až kým nezozlatne.
  2. Medzitým, čo sa nám slaninka smaží si žemľu rozrežeme po dĺžke na polovicu. Do malej misky si dáme približne dve čajové lyžičky majolenky, štipku vegety a mletej červenej papriky a čili omáčku, ktorú dáme podľa toho ako štipľavé to chceme.
  3. Následne to len lyžičkou pomiešame dokopy a vznikne taká ružovkastá omáčka. Samorejme že sa dajú spraviť rôzne kombinácie. 
  4. Slaninka sa nám dosmažila.
  5. Dáme ju na tanier a na jej miesto príde žemľa, ktorú položíme na panvicu. Trošku nám nasaje masť zo slaninky a bude viac chrumkavá na krajoch.
  6. Po chviľke dáme žemľu z panvice dole a jednu stranu natrieme omáčkou, ktorú sme si vyrobili, a druhú stranu natrieme troškou masla.
  7. Prvé "poschodie" bude tvoriť slaninka.
  8. Na ňu položíme krúžky paradajky.
  9. A nakoniec šalát a prikryjeme druhou vrchnou polovicou žemle.

Zdroj: varecha.sk