SOLČANKA, s.r.o.

Hubový guláš bez glutamanu

Suroviny
2-3 PLolej
1 kscibuľa
50 gslanina
1 kszeler
1 ksmrkva
600 g (šampiňóny, hliva, dubáky)huby
750 gzemiaky
100 mlparadajky pasírované
2 ČLkukuričná múka
2 strúčikycesnak
1 kspaprička chilli
solčanka zeleninové ochucovadlo bez glutamanu
vňať petržlenová
list bobkový
hubové korenie
morská soľ

Solčanka s morskou soľou

Zeleninové ochucovadlo

Hubové korenie bez glutamanu

Kačacie prsia na hubovom rizote

Postup prípravy receptu

  1. Na oleji krátko opečieme na jemno nakrájanú cibuľu, na menšie kúsky nakrájanú slaninu, mrkvu a zeler nakrájané na kocky.
  2. Pridáme očistené huby, zemiaky nakrájané na kocky a bobkový list.
  3. Osolíme, premiešame, zalejeme horúcou vodou tak, aby boli všetky ingrediencie v hrnci zakryté. Pridáme Solčanka ochucovadlo a varíme na miernom ohni cca 15 - 20 minút.
  4. Pridáme pasírované paradajky, kukuričnú múku, pretlačený cesnak, nakrájanú chilli papričku a varíme ešte 5 minút. Podľa potreby osolíme, pridáme ešte trochu vody a prevaríme.
  5. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s opečeným krajcom chleba.

Zdroj: varecha.sk