SOLČANKA, s.r.o.

Kačacie prsia na hubovom rizote

Suroviny
320 gryža arborio
280 gčerstvé dubáky
12 gcesnak
20 mlolej olivový
120 gšalotka
soľ
na dochuteniekoreninova soľ bez glutamanu
na dochutenievegeta bez glutamanu
250 mlvíno biele
320 gkačacie prsia
čerstvá pažítka
čerstvý tymián
200 mlvývar hovädzí silný
180 gparmezán
80 gmaslo

Solčanka s morskou soľou

Zeleninové ochucovadlo

Bylinková soľ na ochutenie mäsových pokrmov

Kačacie prsia na hubovom rizote

Postup prípravy receptu

  1. Ryžu (San Andreas alebo Arborio) opražíme na šalotke a za stáleho miešania pridávame biele víno tak, aby mala zmes krémovú konzistenciu. Postupne pridávame nakrájané dubáky a zalievame vývarom, pridáme cesnak, soľ, tymian a na konci primiešame nastrúhaný parmezán a čerstvo nasekanú pažítku.
  2. Kačacie prsia jemne narežeme na vrchu kože, osolíme a okoreníme. Dáme piecť na rozohriatu panvičku kožou nadol, opečieme z obidvoch strán a dáme na asi 6 minút do rúry predhriatej na 180 °C

Zdroj: varecha.sk