SOLČANKA, s.r.o.

Králik s kapustou

Suroviny
2 kskrálik
1 hlávka cesnaku
150 gslanina domáca
1,2 kgkapusta kyslá
korenie nové
list bobkový
rasca
20 mlvíno biele
2 ks väčšie - na zahustenie kapusty zemiaky
jogurt biely
na strúhaniesyr tvrdý
vegeta solčanka
paprika červená mletá
korenie na divinu

Postup receptu

  1. Plech polejeme olejom a poukladáme naň rozporciované králiky. Vopred ich osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme paprikou, vegetou a korením na divinu.
  2. Navrch poukladáme plátky slaniny, na to premytú kapustu. Trochu polejeme olejom, zakryjeme druhým plechom a pečieme asi hodinu na 250°C.
  3. Asi 10 minút pred koncom polejeme jogurtom a posypeme strúhaným syrom. Podávame s domácim chlebom alebo so zemiakmi pečenými s mladou cibuľkou.

Zdroj: varecha.sk