SOLČANKA, s.r.o.

Kuracie prsia v smotanovej omáčke so šampiňónmi a šunkou

Chutné a rýchle kuracie mäso na smotanovej omáčke, samozrejme s pridaním solčanky bez glutamanu.

Suroviny
500 gprsia kuracie
150 gšampiňóny
100 gšunka
50 gmaslo
200 mlsmotana šľahačková
1 ČLkorenie čierne čerstvo mleté
1/2 ČLkuchynská soľ
1 ČLsolčanka vegeta
4 PLolej olivový
1/2 ČLpaprika červená sladká mletá

Postup receptu:

  1. Pripravíme si marinádu z oleja, čerstvo namletého korenia, mletej papriky, soli a solčanky (len 1/2 ČL, druhú polovicu dáme do omáčky)
  2. Takto namarinové mäso necháme aspoň hodinu pred prípravou odložené v chladničke
  3. ...šampiňony a šunku si nakrájame na malé kúsky
  4. ...na kúsku masla podusíme šampiňóny cca 5-7 minút, pridáme 1/2 ČL solčanky a 1/2 KL čerstvo namletého čierneho korenia, prípadne dochutíme soľou
  5. ...pridáme šunku, necháme 5 minút spolu podusiť
  6. ...podlejeme šľahačkovou smotanou a necháme zredukovať
  7. ...keď nie je čas na zredukovanie omáčky, prípadne jej potrebujeme viac, tak si v 1 dl mlieka rozhabarkujeme 1/2 PL polohrubej múky a týmto omáčku zahustíme aj nadrobíme
  8. ...potom si už len spravíme prílohu - napríklad chrumkavé opekané zemiaky.
  9. .... na sprudka rozpálenej panvici osmažíme kuracie prsia - cca 3 minúty z každej strany, aby zostali šťavnaté. Pod prsia nepridávame žiadny olej, stačí ten z marinády. 

Zdroj: varecha.sk