SOLČANKA, s.r.o.

Plnka do kuraťa

Suroviny
3 ksstaršie pečivo
1 kscibuľa
5 kskuracie pečienky
pol lyžičkyčierne korenie mleté
3-4 byľkypetržlenová vňať
1 lyžicasolčanka alebo vegeta
podľa potrebymorská soľ
2 dlmlieko
2-3 lyžicemaslo na pečenie
2 lyžiceolej
2 ksvajcia

Milujete kuracie plnky, ale neznášate glutaman? Naše ochucovadlo zo sušenej zeleniny a soli Solčanka neobsahuje glutaman. Dodá vašej kuracie plnke vyváženú chuť.

Plnka do kuraťa

Postup prípravy receptu

  1. Pečivo nakrájame na menšie kúsky a zalejeme mliekom, necháme 20 min. postáť
  2. Na oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľku, pridáme na malé kúsky pokrájané pečienky, pridáme čierne mleté korenie a podusíme, kým sú pečienky mäkké, soľ pridáme až na konci, inak pečienky nezmäknú.
  3. Žemle vyžmýkame a po častiach opečieme na masle, dáme do väčšej misy. Pridáme udusené pečienky, sol, solčanku, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, žĺtka a sneh z bielkov vmiešame opatrne. Touto zmesou naplníme kurča pod kožou na prsiach, prípadne vnútrajšok kuraťa.

Zdroj: varecha.sk