SOLČANKA, s.r.o.

Veľkonočná plnka

Suroviny
10 ks (z predošlého dňa)rožok
400 mlmlieko
100 gvňať petržlenová
6 ksvajce
300 gmäso bravčové údené
200 gšpenát baby
130 gmaslo
na dochutenievegeta bez glutamanu / Solčanka s morskou soľou
1 ČLmorská soľ
Veľkonočná plnka so soľčankou

Postup prípravy receptu

  1. Rúru predhrejte na 180 ° C. Rožky nakrájajte na kocky a dajte na chvíľku vyschnúť do rúry. Potom ich dajte do väčšej misy a zalejte trochou mlieka.
  2. Maslo vymiešajte s morskou soľou. Údené mäso nakrájajte nadrobno. Baby špenát s petržlenovou vňaťou prelejte vriacou vodou, zlejte, schlaďte ľadovou vodou, znovu zlejte a nechajte odkvapkať. Zelené lupene nakrájajte na drobno.
  3. Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte sneh. Žĺtky rozmiešajte a spolu so zvyškom mlieka vlejte do misy s rožkami.
  4. Pridajte špenát s petržlenovou vňaťou, mäso, maslo, vegetu bez glutamanu / Solčanku na dochutenie a premiešajte, aby vznikla homogénna zmes. Potom pozvoľna vmiešajte sneh. Zapekaciu misku vyložte papierom na pečenie a zmes vyklopte a zarovnajte. Dajte piecť dozlatista na 50 minút.

Zdroj: varecha.sk

Solčanka s morskou soľou

Zeleninové ochucovadlo

 
1,14

Morská soľ jedlá jemná

Jemná morská soľ 250g bohatá na minerály a stopové prvky

 
0,24