SOLČANKA, s.r.o.

Vypražené mäsove kúsky

Suroviny
1/2 kgkuracie prsia
Cestičko:
2,5 šálkymúka hladká
2 lyžiceolej rastlinný
3 lyžicekukuričný škrob
1/2 lyžičkysoľ
1/4 lyžičkyčierne korenie
1 lyžickakukuričná múka
1vajce celé
1,5 - 2 šálkyvoda
podla potrebyolej na vysmážanie
Omáčka:
1+1 kspaprika červená aj žltá
2 lyžicelekvár šipkový
1 ananásový kompót
podla chuticesnak a cibuľa
3/4 šálkycukor hnedý
1/2 šálkyocot biely
podla chutiškorica mletá
podla chutipomlety Klinček a Muškátový Orech
2 lyžicekukuričný škrob
2 šálkyvoda
2 lyžicemed
zazvor čerstvy platok

Postup receptu

  1. Kuracie prsia na toto jedlo boli pouzite bez kože. Nakrajame ich rovnomerne na uhladne kusky.
  2. Pripravíme si cestíčko zo všetkých surovín a prilejeme najprv radšej menej vody, premiešame všetko tak, aby cestíčko bolo hladké, ale nie veľmi riedke, ale aby nám pekne obalili celé kúsky mäsa. Ak vidime, že cesto je husté pridáme postupne troška viacej vody. Takto pripravené kúsky mäsa si vypražime do zlatista a necháme ich odtiecť na papierovom obrúsku.
  3. Omačka: 2 lyzice kukuričného škrobu si rozmiešame s pár lyžičkami vody v malej nýdobke. Cibulku, cesnak a papriky si dáme do hlbšej panvice, máličko podlejeme vodou a troška opražíme, kým zelenina troška pusti svoju štavu a farbu. Vyberieme na príručny tanier. Dalej do panvice pridáme zbytok vody, rozmixovaný ananásový kompót, všetky tekutiny (ocot, med, lekvár, cukor, koreniny) a všetko spolu povaríme, keď omáčka začne hustnúť, vylejeme do nej pripravený rozpustený škrob, nechame prejsť varom a odstavime. Omáčka dostane hustejšiu konzistenciu takmer medového charakteru.
  4. Vypražené mäsove kúsky položíme na tanier prelejeme horúcou omáčkou a podavame s dusenou ryzou. Poznámka: Kto ma rád, môže si pridať pár feferóniek.

zdroj: varecha.sk