SOLČANKA, s.r.o.

Bezlepková banánová bábovka

Suroviny
3 ksvajcia
150 gcukor trstinový
10 PL rozpustenámaslo
2 ks zrelébanán
150 g rozvarenáryža jazmínová
100 gkokos strúhaný
200 gbezlepková múka kukuričná
50 g s vysokým obsahom kakaačokoláda
2 ČLprášok do pečiva bezlepkový
štipkasoľ

Bezlepková múka kukuričná hladká

Bezlepková banánová bábovka

Postup prípravy

  1. Metličkovým mixérom si vyšľahajte vajcia s cukrom na vysokých otáčkach. Šľahajte tak dlho, kým sa zmes nepremení na hustú penu.
  2. Pridajte rozpustené maslo a banány a opäť šľahajte na vysokej rýchlosti. Zrelé banány sa v zmesi úplne rozmixujú. Pridajte ryžu a opäť premiešajte.
  3. Kukuričnú múku zmiešajte so štipkou soli a práškom do pečiva a pridajte do cesta. Primiešajte posekanú čokoládu.
  4. Do cesta vsypte kokos a premiešajte.
  5. Bábovkovú formu vymažte maslom a vysypte kukuričnou múkou alebo kokosom. Vlejte do nej cesto. Pečte 40 minút na 170 °C. Bábovka bude hotová, keď špajdľa vyjde po vpichnutí do stredu čistá.

Zdroj: varecha.sk