SOLČANKA, s.r.o.

Bezlepkové Vianočné medovníky

Suroviny:
400 g kukuričná múka - bezlepková hladká múka
150 g práškového cukru
60 g rastlinného tuku do cesta
2 celé vajcia
100 g medu
1 ČL mletých klinčekov
1 ČL mletej škorice
1 ČL sódy bikarbóny
Orechy, slnečnicové semiačka na ozdobenie

Bezlepková múka kukuričná hladká

Jablkový koláč bezlepkový

Postup prípravy

  1. V mise premiešame suché ingrediencie (múku, cukor, sódu bikarbónu, škoricu a klinčeky. 

    Pridáme zmäknutý tuk, med a rozšľahané vajcia a vypracujeme tuhé cesto. Ak sa lepí, namúčime si ryžovou múkou ruky, do cesta sa snažíme nepridávať múku, aby medovníčky nestuhli. 

    Vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ideálne cez noc v chladničke. 

    Na druhý deň ho na pomúčenej doske vyvaľkáme, vykrajujeme medovníčky rôznych tvarov a ozdobíme ich orechom alebo semiačkami. 

    Pečieme ich v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 10 minút. Čas aj dĺžka pečenia závisí od veľkosti a hrúbky medovníkov. My sme robili menšie medovníčky o hrúbke asi pol cm

Zdroj: celiakia.sk