SOLČANKA, s.r.o.

Jahodové parené buchty

Suroviny
600 gpolohrubá múka
300 ghrubá múka
600 mlmlieko
1vajce
štipkamorská soľ
4 PLkryštálový cukor
40 gdroždie
jahody
orechy vlašské mleté
práškový cukor

Kukuričná hrubá múka bezlepková

Jahodové parené buchty

Postup prípravy receptu

  1. Z rozmrveného droždia, trochy vlažného mlieka a 1 lyžičky kryštálového cukru pripravíme kvások. Obe múky preosejeme, pridáme kvások, soľ, vajce a zvyšné vlažné mlieko, v ktorom sme rozpustili kryštálový cukor. Vypracujeme hladké vláčne cesto, ktoré necháme asi 30 minút vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, urobíme z neho bochník a ten vyvaľkáme asi na 1 cm. Z cesta vykrojíme kolieska a do každého zabalíme umyté a okvapkané jahody, podľa veľkosti 1 alebo 2. Buchtičky necháme chvíľu kysnúť.
  3. Buchty paríme presne 7 celých minút nad vriacou vodou.
  4. Hotové obalíme alebo posypeme mletými orechami zmiešanými s práškovým cukrom a podávame.

Zdroj: varecha.sk