SOLČANKA, s.r.o.

Muffiny z bezlepkovej múky

Suroviny
2.5 dcl bezlepková múka
1 dcl cukor kryštál
0.5 dcl olej
1 ks vajce
1/2 sáčku prášok do pečiva
1/2 sáčku cukor vanilkový
1 dcl mlieko
čokoláda
želé cukríky
ovocie drobné

Bezlepková múka - sójová múka plnotučná

Postup prípravy receptu

  1. Všetky prísady jednoducho zmiešame a dáme do formy na muffiny. Môžme vložiť do formy košíčky a cesto liať do košíčkov. Muffiny majú potom pekný tvar. Plňte max. do 3/4 košíčkov, lebo dosť narastú.
  2. Dáme piecť na 160 C pri teplovzdušnej funkcii alebo na 180 C pri dolnom a spodnom ohreve. Pokiaľ chceme dovnútra schovať nejaké prekvapenie, tak pár minút zapečieme a do každej dáme buď čokoládku, cukrík alebo nejaké drobné ovocie - maliny, čerešne a pod. Či sú upečené vyskúšame špáratkom, ale trvá to asi 20 minút.

Zdroj: varecha.sk