SOLČANKA, s.r.o.

Bezlepkový tvarohový koláč

Suroviny
125 g sušienky
50 g maslo
500 g krémový tvaroh
2 ks vajcia
3 PL citrónová šťava
2 PL kukuričná múka
1 ks vanilínový cukor
100 g jogurt
125 g kryštálový cukor
ovocie

Bezlepková múka

Táto bezlepková múka má mnohostranné použitie. Je vhodná na prípravu bezlepkových pokrmov alebo ako náhrada časti pšeničnej múky pri kuchynských úpravách bežných pokrmov.

Postup prípravy receptu

  1. Do tortovej formy dáme podrvené sušienky zmiešané s maslom a pečieme pri teplote 160C 10 minút.
  2. Tvaroh vymiešame s vajciami. Pridáme citrónovú šťavu, kukuričnú múku, vanilkový cukor, jogurt a cukor. Poriadne premiešame. Masu nalejeme na upečené sušienky pečieme ďalších 40 minút.
  3. Podávame vychladnuté ozdobené ovocím.

Zdroj: varecha.sk