SOLČANKA, s.r.o.

Vegetky so syrom

Suroviny
300 gmúka hladká
3 PLmúka bezlepková kukuričná
250 gmaslo
7 PL kvalitné víno ovocné
plátkysyr tvrdý
Na posyp:
1 KLkorenie čili mleté
1 KL bez glutamanuvegeta Solčanka
1 KLcesnak (pretlačený alebo v prášku)
Vegetky so syrom

Postup prípravy

  1. Do misy dáme múku, maslo zmäknute a strúhanku. Rukou to miesime a postupne prilievame víno. Všetko som to vymiesil a cesto som dal do chladničky na hodinu. Po hodine som to na doske posýpanej múkou vyvaľkal na 7 mm plát.
  2. Z neho som vykrajoval kolieska tie som dával na suchý plech. Posýpal som ich zmesou na posyp. Na to som dal plátok syra. Potom som plech dal do vyhriatej rúry na 20 minút pri 200 °C.
  3. Po tejto dobe boli pekne prepečené. Tak som vytiahol z rúry a dal druhy plech. Z tejto dávky mi vyšlo asi 50 kúskov.
  4. Po vychladnutí môžeme konzumovať. Je to rýchla a dobrá chuťovka. Želám dobrú chuť.

Bezlepková múka kukuričná hladká, morská soľ a Solčanka bez glutamanu z nášho e-shopu.

 
0,72
 
1,56
 
0,42