SOLČANKA, s.r.o.

Cícerová krémová polievka

Suroviny
1 k s/ 800 gcícer v konzerve
voda
2 - 3 kszemiaky
podľa chutizeleninové dochucovadlo Solčanka
korenie čierne
morská soľ
1 kssmotana na varenie/šľahanie
1 kscibuľa
cesnak pretlačený

Vyberáme z nášho e-shopu:
Zeleninové dochucovadlo bez glutamanu so zníženým obsahom sodíka a morská soľ Solčanka

Brokolicová karí polievka

Postup prípravy receptu


  1. Cibuľu nakrájame a speníme na oleji v hrnci. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli,a zalejeme vodou,pridáme dochucovadlo Solčanka ,korenie a morskú soľ. Varíme 10 min,pridáme scedený cícer a varíme kým zemiaky nezmäknú. Všetko rozmixujeme a pridáme smotanu,podľa potreby ešte dochutíme troškou pretlačeného cesnaku. Ak je polievka veľmi hustá zriedime vodou podľa potreby.

  2. Obmenou cíceru môže byť kukurica alebo hrášok,všetky varianty sú chutné a hlavne rýchle. Dobrú chuť. Do polievky je možné pridať chutný opečený chlieb nakrájaný na kocky.

Zdroj: varecha.sk