SOLČANKA, s.r.o.

Hokkaido polievka

Suroviny
1 ks menšiatekvica Hokkaido
2 kscibuľa
2 kszemiaky
2 PLsoľčanka / vegeta bez glutamanu
podľa potrebyvoda
štipkaorech muškátový
štipkamorská soľ
alebo jogurtsmotana kyslá

Morská soľ

Solčanka so zníženým obsahom sodíka  bez glutamanu

Postup prípravy receptu

Hokkaido polievka
  1. Hokkaido tekvičku si pokrájame na malé kocky. Nešúpeme,preto ju umyjeme ešte pred krájaním. Dáme si ju variť do vody aj s očistenou a nakrájanou cibuľou a zemiakmi. Pridáme solčanku, morskú soľ a muškátový orech. Varíme kým nezmäkne, to je asi za 15 min.
  2. Nakoniec s ponorným mixérom rozpurírujeme a servírujeme na tanier s kyslou smotanou a ak máte, môžete pridať i malú lyžicu tekvicového oleja. Niekto varí túto polievku aj s inou zeleninou, ale potom stráca tú tradičnú "gaštanovú" chuť akú má mať Hokkaido. Ja som ju už varila aj s kokosovým mliekom. Je aj tak vynikajúca.

Zdroj: varecha.sk