SOLČANKA, s.r.o.

Hríbová polievka so sušenými slivkami

Suroviny
5 hrstíhríby sušené
5 ks stredne veľkézemiaky
1 hrsťslivky sušené
1 kscitrón
200 mlsmotana sladká
200 mlsmotana kyslá
1 člmorská soľ
korenie čierne mleté
2 kslist bobkový
na dochutenievegeta bez glutamanu / solčanka
koreniaca zmes so sušenými hríbami
1 plmaslo

Suroviny z nášho e-shopu:

Zeleninové ochucovadlo pokrmov Solčanka s morskou soľou

Morská soľ

Koreniaca zmes so sušenými hríbami

Ázijská hríbová polievka

Postup prípravy receptu

  1. Hríby (ideálne suchohríby, dubáky) namočíme do cca 1/2 l vody na pol hodiny. Očistíme zemiaky a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Do hrnca dáme asi 2 l vody, pridáme hríby aj s vodou, nakrájané zemiaky, sušené slivky a bobkový list. Zatiaľ nesolíme. Varíme 1/2 hodiny. Po uvarení vyberieme bobkový list a snažíme sa všetky slivky odobrať do druhej nádoby a rozmixovať polievku do hľadka.
  3. Potom ju vlejeme naspäť, pridáme obe rozmiešané smotany, soľ, čierne korenie podľa chuti a zvyklostí a nastrúhanú citrónovú kôru z polovice veľkého citróna a dochutíme solčankou a koreniacou zmesou. Necháme polievku krátko zovrieť. V prípade, že sa nám zdá veľmi hustá - záleží to na veľkostiach našich hrstí a zemiakov, dolejeme trochu vriacej vody. Po odstavení pridáme polievkovú lyžicu masla a polievkovú lyžicu citrónovej šťavy. Ochutnáme a poprípade dochutíme soľou. 

Zdroj: varecha.sk