SOLČANKA, s.r.o.

Minestrone

Suroviny
1 kszeler stonkový
4 ksparadajky
1 kscibuľa
2 strúčikycesnak
4 ksmrkva
1 bal. čerstvý mladýšpenát listový
2 l vývar
200 gpancetta
100 gparmezán
2 hrstefazula biela
podľa gustacestoviny
morská soľ
korenie čierne mleté čerstvé
olej olivový
3 kszemiaky
1 kskel
vegeta bez glutamanu
bazalka čerstvá

Morská soľ

Solčanka so zníženým obsahom sodíka  bez glutamanu

Postup prípravy receptu

Minestrone
  1. Začneme pancettou, dodá nám mäsovú chuť v polievke. Pekne ju orestujeme v hrnci v ktorom budeme variť polievku. Keď bude pekne orestovaná pridáme mrkvu a zeler, restujeme ďalej a postupne pridávame nakrájanú cibuľu a cesnak. Podlejeme vývarom. Na minestrone je dobre to, že ide pekne od ruky, popri varení si krájame všetkú zeleninu a s postupnosťou vkladáme do hrnca. 
  2. Pokračujeme pridaním očistených a nakrájaných zemiakov a kelu. Všetko pekne premiešame a tu nám na rad prichádza fazuľa, pridáme ju k nasej zelenine do hrnca aj s vodou v ktorej bola namočená, trošku škrobu neuškodí, práve naopak. Pokračujeme paradajkami. Zamiešame, okoreníme a osolíme, pridáme bylinky, bazalku trošku timiánu a rozmarínu. Zakryjeme a dusíme cca 15 minút na miernom ohni, prakticky do zmäknutia zemiakov a zeleniny.

Zdroj: varecha.sk