SOLČANKA, s.r.o.

Zeleninová polievka s krupicovými haluškami

Suroviny
2 PLmaslo
3 ksmrkva
2 kspetržlen
hrach čerstvý alebo mrazený
ružičkový kel
1 PLhladká múka
voda podľa potreby
kuchynská soľ
korenie
vegeta/solčanka/sušená zelenina
Krupicové halušky:
krupica detská
1 ksvajce celé
kuchynská soľ
2 KLmaslo (olej)

Postup receptu

  1. Do roztopeného masla pridáme očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky a dusíme asi tak 5-10 minút, potom to poprášime hladkou múkou, premiešame a zalejeme studenou vodou a privedieme do varu. Keď začne vrieť pridáme hrášok, kel a do vriacej polievky zavaríme krupicové halušky.Varíme ešte asi tak 20 minút na miernom ohni
  2. Krupicové halušky si pripravíme tak, že do hrnčeka (2 dcl) si nasypeme krupicu asi tak do pol hrnčeka, osolíme pridáme maslo-olej a a pridáme ešte vajíčko... Všetko to poriadne premiešame... má nám vzniknúť redšie cesto ktoré kávovou lyžičkou vkladáme do vriacej polievky.

zdroj: varecha.sk