SOLČANKA, s.r.o.

Grilovaný tuniak s bylinkovou krustou

Suroviny
400 gtuniak
štipkukorenie biele mleté
štipkumorská soľ
50 mlolej tekvicový
koreninová bylinková soľ
50 gzmes byliniek
1 ksbageta
muškátový oriešok
400 gzemiaky batáty
1 dlsmotana sladká
200 gparadajky cherry
1 ksbielok

Morská soľ

Bylinková soľ

Grilovaný tuniak s bylinkovou krustou

Postup prípravy receptu

  1. Najprv si pripravíme zemiaky. Očistené a pokrájané dáme variť kým nezmäknú. Tuniaka potrieme tekvicovým olejom, osolíme, nakoreníme a dáme opekať na gril alebo panvičku. Zároveň opekáme aj cherry paradajky.
  2. Zmes byliniek si nasekáme na drobno. Oddelíme si bielok od žĺtka. Do bielka pridáme nasekané bylinky, a postrúhané pečivo. Všetko dôkladne zamiešame. Na koniec pridáme trochu muškátového orieška. Na upečeného tuniaka pokladáme zmes z bielka na krustu a dáme zapiecť.
  3. Uvarené bataty rozpučíme vidličkou, pridáme trochu smotany. Pri podávaní z tejto zmesi tvarujeme halušky. Tuniaka nakrájame na menšie plátky. Dozdobíme opečenými cherry paradajkami.