SOLČANKA, s.r.o.

Pečené rybie filé so zázvorom

Chutná ryba dochutená zázvorom upečená v rúre. Recept na jemnú tresku marinovanou v jogurtovej marináde.

Suroviny
800 g treska
Marináda
4 lyžice biely grécky jogurt
2 lyžice olivový olej
Na obalenie
1 lyžica čerstvá petržlenová vňať
6 lyžíc strúhanka
1,5 lyžice kukuričná múka
Podľa chuti zázvor
morská soľ
mleté čierne korenie
sušený cesnak
Podľa potreby olivový olej

Morská soľ

Bezlepková kukuričná múka

Postup prípravy receptu

  1. V miske premiešame jogurt, soľ, čierne korenie, olivový olej a čerstvo nastrúhaný zázvor. Čisté rybie plátky potrieme marinádou a necháme ich aspoň na hodinu marinovať.
  2. V inej mise premiešame strúhanku s kukuričnou múkou, sušeným cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
  3. Rybie plátky z marinády obalíme v zmesi strúhanky a uložíme na plech s papierom na pečenie. Každý plátok ryby pokvapkáme troškou oleja a plech vložíme do rúry.
  4. Rybie filé pečieme asi 20 - 25 minút v rúre predhriatej na 180 - 190 ° C. V polovici pečenia plátky rýb obrátime.
  5. Pečené rybie filé so zázvorom podávame so zemiakovou prílohou k hlavnému chodu.