SOLČANKA, s.r.o.

Batátové hranolky s avokádovým dipom

Suroviny
1 kgbatáty
6 PLolej olivový
morská soľ
paprika červená
korenie čierne
dochucovadlo bez glutamanu Solčanka
1 ksavokádo
5 PLjogurt biely
3 PLparmezán strúhaný
2 strúčikycesnak
z 1/2 citrónašťava citrónová

Morská soľ bohatá na minerály a zeleninové dochucovadlo bez glutamanu Solčanka

Batátové hranolky s avokádovým dipom

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 220 stupňov. Zemiaky si opláchneme a vysušíme. Nešúpeme ich, šupka obsahuje vysoké množstvo vitamínov a hodnotných látok. Batáty si nakrájame na kolieska a tak na hranolčeky. Vložíme ich do väčšej misky, kde pridáme olivový olej, soľ, papriku, čierne korenie a podľa chuti aj iné korenie a dôkladne premiešame. Na plech si dáme papier na pečenie, rúru stiahneme na 200 stupňov. Pečieme približne 30-40 minút. Po cca 15 minútach ich môžeme otočiť a piecť pokiaľ hranolčeky nie sú chrumkavé. Táto dávka nám vyjde na 2 plechy.
  2. Avokádo, biely jogurt, parmezán a cesnak si vymiešane mixérom, dochutíme podľa svojej chuti citrónom, soľou s čiernym korením.

Zdroj: www.varecha.sk