SOLČANKA, s.r.o.

Cuketové tacos

Suroviny
2 stredne veľké kscuketa
1 ksvajce
3 - 4 PLbezlepková múka kukuričná
Náplň:
250 gmäso hovädzie mleté
korenie Fajitas
2 strúčikycesnak
paradajky
cibuľa červená
(sterilizované)papričky jalapeňo
koriander čerstvý
smotana kyslá
(alebo tabasco)omáčka chilli Sriracha
soľ
olej

Bezlepková múka kukuričná hladká

 
0,72
Cuketové tacos

Postup prípravy

  1. Cukety nastrúhame najemno, osolíme a necháme pustiť v sitku cca 20 minút šťavu. Potom ju naozaj dôkladne vyžmýkame dosucha. Vložíme do misky, pridáme vajce, kukuričnú múku a prípadne dosolíme. Dobre premiešame. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Plech vyložíme papierom na pečenie, trochu postriekame olejom v rozprašovači, lepšie sa nám placky olúpnu z papiera. Na papier rozdelíme kôpky zmesi a prstami vytvarujeme placky o priemere cca 10 cm a hrúbke tak 2 - 3 mm. Musia byť čo najtenšie. Pečieme asi 25 minút, až pôjdu olúpať a okraje budú trochu hnedé.
  2. Mäso orestujeme na oleji, osolíme, okoreníme a pridáme cesnak. Málinko podlejeme a dusíme cca 10 minút. Paradajky, cibuľu a koriander nadrobno nasekáme, premiešame. Hotové placky plníme mäsom, paradajkovou zmesou, jalapeňo papričkami, pokvapkáme kyslou smotanou a Sriracha a posypeme koriandrom.

Zdroj: www.varecha.sk