SOLČANKA, s.r.o.

Kuskus s cuketou a bazalkou

1 hrnčekkuskus
2 hrnček (vriaca)voda
1/2 ČLbylinková soľ
morská soľ
3 ČLmaslo
3 PLolej slnečnicový
1 ks (veľká)cibuľa
1 ks (menšia)cuketa
10 ksšampiňóny
2 strúčikycesnak
korenie čierne mleté
korenie karí
korenie kajenské mleté
12 ks (lístkov)bazalka čerstvá
3 ČLšťava limetková

Morská soľ

Bylinková soľ

Kuskus s cuketou a bazalkou

Postup prípravy receptu

  1. Kuskus zalejeme vodou, pridáme soľ a bylinkovú soľ a za občasného miešania varíme tak dlho, kým v hrnci neostane žiadna voda. Vmiešame maslo a prikryjeme.
  2. Cesnak a šampiňóny ošúpeme, nakrájame na plátky. Cibuľu prerežeme na polovice, cuketu umyjeme, prerežeme na polovice po dĺžke a oboje následne pokrájame na polmesiačiky.
  3. Rozohrejeme olej, dáme naň oprážať cesnak a cibuľu, keď je cibuľa sklovitá, pridáme aj cuketu a šampiňóny. Pridáme soľ, čierne korenie, poprášime na povrchu kari korením, premiešame a oprážame. Trochu podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme cca 5 minút na miernom plameni.
  4. Nakoniec dochutíme kajenským korením, limetkovou šťavou a bazalkou. Zmiešame s kuskusom a môžeme podávať.

Zdroj: varecha.sk