SOLČANKA, s.r.o.

Pečené zemiaky s cottage cheese

Suroviny
zemiaky
Cottage cheese biely
morská soľ
cibuľa červená
cesnak
sušená pažítka
sušený rozmarín
čili paprička červená
sušená zelenina
rasca mletá
podľa chuti a potreby olej olivový

Morská soľ by nemala chýbať v žiadnej kuchyni. Jej zloženie je nenahraditeľné. Jedlám dodá lahodnú chuť. Používa sa namiesto kuchynskej soli a aj do kúpeľov. Obsahuje viac (nie však výrazne) nerastných látok a stopových prvkov.

Postup prípravy receptu

  1. Zemiaky umyjeme a v šupke dáme variť do osolenej vody. Potom vodu zlejeme a necháme ich trochu vychladnúť.
  2. V miske zmiešame biely cottage cheese s nadrobno pokrájanou červenou cibuľou, cesnakom, chilli papričkou, dochutíme morskou soľou, pažítkou, rozmarínom, mletou rascou a sušenou zeleninovou zmesou (vegeta bez glutamanu).
  3. Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme prekrojené uvarené zemiaky (aj so šupkou) a na každú polovičku zemiaku dáme cca lyžicu ochutenej zmesi z cottage cheesu.
  4. Hotové sú, keď začnú na vrchu pekne mierne hnednúť...

Zdroj: varecha.sk