SOLČANKA, s.r.o.

Rizoto s medvedím cesnakom

Suroviny
1 kscibuľa menšia
1 PLolej olivový
50 gmaslo
300 gryža na rizoto
1 lvývar
200 mlvíno biele
50 gparmezán
cesnak medvedí
morská soľ
vegeta bez glutamanu / Solčanka
korenie čierne mleté

Solčanka zeleninové ochucovadlo, ktoré neobsahuje glutaman

Morská soľ

Rizoto s medvedím cesnakom

Postup prípravy

  1. Pripravíme si vývar, ktorý udržujeme teplý. Cibuľku si pokrájame na drobné kúsky a opražíme v hrnci na 1PL olivého oleja a 25g masla. Prisypeme ryžu a tak pol minútky restujeme.
  2. Prilejeme víno, miešame na miernom plameni. Necháme všetko víno odpariť. Keď je víno odparené pridávame postupne vývaru, premiešame, necháme odpariť, prilejeme ďalší. Takto pokračujeme až kým nebude ryža uvarená. 
  3. Keď je ryža uvarená pridáme nastrúhaný parmezán, nasekaný medvedí cesnak a zvyšné maslo. Ak treba dosolíme pridáme vegetu a okoreníme. Poriadne premiešame a podávame. 

zdroj: varecha.sk