SOLČANKA, s.r.o.

Zapekaný baklažán s kuskusom

Suroviny
2 ks baklažán
1 dcl kuskus
paradajka
cibuľa
cesnak
olej olivový
solčanka / vegeta bez glutamanu
na struhanie syr tvrdý
šunka alebo saláma mäkká

Zdravé dochucovadlo bez glutamanu

Zapekaný baklažán s kuskusom

Postup prípravy receptu

  1. Umyté baklažány si prekrojíme na polovičky, posolíme a necháme 20 min "vypotiť" od horkej chuti. Elektrickú rúru si vyhrejeme na 200 st., baklažány poprepichujeme vidličkou, potrieme olivovým olejom a necháme piecť do zmäknutia.
  2. Na olivovom oleji si opražíme cibuľku a cesnak a mäkkú salámu. Pridáme kuskus pripravený podľa návodu na obale a všetko to ochutíme solčankou. Takto pripravenú zmes zmiešame s vydlabanou dužinou upečeného baklažánu, znovu naplníme polovičky baklažánov, ozdobíme plátkami paradajky, posypeme syrom a necháme v teplej rúre syr roztopiť. 

Zdroj: varecha.sk