SOLČANKA, s.r.o.

Hokkaido polievka kerémová

Suroviny
3 strúčikycesnak
1 kscibuľa
1 kstekvica hokkaido
250 ml (alebo na šľahanie)smotana na varenie
90 gmaslo
vegeta solčanka bez glutamanu
korenie čierne mleté
olej

Vyberáme z nášho e-shopu:
Zeleninová koreniaca zmes do polievok bez glutamanu s morskou soľou a morská soľ Solčanka

Hokkaido polievka kerémová

Cibuľku a cesnak nadrobno pokrájame a smažíme na oleji.

Tekvicu hokkaido nakrájame na kocky a pridáme k cibuli a cesnaku a ďalej restujeme cca 5 minút.

Po orestovani pridáme vodu tak, aby hladina pokryla tekvicu a dusíme do mäkka.

Keď máme tekvicu do mäkka udusenú, odstavíme ju zo sporáka a rozmixujeme ponorným mixérom.

Následne pridáme smotanu na varenie/ šľahanie, maslo a znovu všetko rozmixujeme.

Keď máme všetko rozmixované do hladkého krému, opäť privedieme do varu. Pridáme vegetu / solčanku bez glutamanu, čierne mleté korenie a necháme zovrieť.

Do polievky si môžete pridať opečené hrianky, ktoré pokrájate na kocky a na vrch dozdobíte mätou.

Zdroj: varecha.sk