Bezlepková múka

Bezlepková múka je vhodná pre zdravú výživu.
Ako polotovar je vhodná pre bezlepkovú diétu.


  • Bezlepkové potraviny, bezlepková diéta

  • Bezlepková diéta sa týka tých, ktorí trpia neznášanlivosťou voči lepku. 
    Naše bezlepkové potraviny - bezlepkové múky sú určené aj pre tých, ktorí sa zaujímajú o iné možnosti stravovania a nechcú svoj ​​organizmus zaťažovať lepkom.

Bezlepkové múky

  • Kukuričná múka

  • Kukurica je po pšenici a ryži najpestovanejšie obilninou na svete. Je to prastará plodina pôvodom z Mexika. Jej využitie je všestranné. Kukuricu môžete nájsť v obchodoch v rôznych podobách hrubosti ako kukuričnú múku - hladkú, hrubú, polohrubú, ďalej potom kukuričnú krupicu, alebo ako kukuričný škrob.

    Z kukuričnej múky sa pečie chlieb, v Mexiku placky zvané tortilla, v Rakúsku sa z nej pripravujú šúľance a v Taliansku varí preslávená polenta. Kukuričná múčka - škrob - má rovnaké využitie ako škrob zemiakový - teda k zahusťovaniu.

    Jej nevýhodou môže byť vyšší glykemický index, kde výrobky z kukuričnej múky nemusia zasýtiť na dlhšiu dobu. Preto je dôležité nezabúdať aj na zdroj bielkoviny.