SOLČANKA, s.r.o.

Zeleninový šalát so šunkou

Suroviny
1 ks kys.smotana
1 ks biely jogurt
1 PL kečup
1 PL horčica
1 PL olivový olej
1 ks strúčik cesnaku-veľký
citrónová šťava z pól citróna
1 ČL sušené oregano
1 ČL vegeta bez glutamanu / solčanka
1 ML morská soľ
3 ks paradajky
1 ks jablko
2 ks jarná cibuľka
250 g údená morčacia šunka
konzerva kukurice-veľká
1 ks ľadový šalát

Postup prípravy receptu

  1. Pripravíme si ingrediencie. Ľadový šalát rozoberieme na listy, umyjeme a necháme odkvapkať. Umyjeme a utrieme do sucha paradajky, umyjeme a ošúpeme jablko a cibuľky.
  2. Do väčšej misy si dáme kys.smotanu, pridáme biely jogurt, kečup, horčicu, olivový olej, citrónovú šťavu, strúčik cesnaku, vegetu, soľ a oregáno.
  3. Všetko spolu dôkladne premiešame.
  4. Pridáme na drobné, tenké pásiky nakrájanú šunku, cibuľku, jablko, paradajky a konzervu kukurice.
  5. Opäť všetko dôkladne premiešame.
  6. Na koniec pridáme na tenké rezančeky nakrájaný ľadový šalát.
  7. Všetko spolu dobre premiešame a necháme odstáť v chladničke aspoň hodinu, aby sa chute dobre spojili.
  8. Servírujeme a zdobíme podľa vlastnej fantázie. Podávame s čerstvým pečivom, alebo hriankami.

Zdroj: varecha.sk