SOLČANKA, s.r.o.

Cícerová nátierka

Suroviny
1 hrsť cícer suchý
1 kocka čerstvé kvasnice
2 ks vajce
1 ks zemiak
1 ks,stredne veľká cibuľa
4 PL olej olivový
jemná morská soľ
korenie čierne mleté
bylinky

Zdravé dochucovadlo bez glutamanu

Cícerová nátierka s morskou soľou

Postup prípravy receptu

  1. Cícer cez noc namočíme vo vode. Na druhý deň vodu vylejeme a varíme v druhej vode bez soli. Pokiaľ sa cícer varí, v druhej nádobe uvaríme vajcia a zemiak v šupke.Všetko toto necháme vychladnúť.
  2. Potom na drobno nakrájame 1/2 cibule, ktorú speníme na oleji, v nej roztopíme kvasnice. Aj toto necháme vychladnúť.
  3. Vychladnutý zemiak a vajcia postrúhame, pridáme cícer, roztopené kvasnice, druhú polovicu pokrájanej cibule, dochutíme soľou, mletým korením a ponorným mixérom rozšľaháme. Natrieme na chlieb, môžeme posypať bylinkami a dobrú chuť!

Zdroj: varecha.sk