SOLČANKA, s.r.o.

Kokosky z kukuričnej múky

Suroviny
270 gkokos strúhaný
275 gkryštálový cukor
3 ksbielka
2 KLcitrónová kôra
2 PLkukuričná bezlepková múka

Kukuričná múka hladká bezlepková

Kokosky z kukuričnej múky

Postup prípravy receptu

  1. Rúru predhrejeme na 160 °C. Bielka izbovej teploty si vyšľaháme s ručným mixérom. Zaćíname najprv s pomalými otáčkami a postupne zvyšujeme otáčky. Keď sú bielka pekne vyšľahané za stáleho miešania pridávame postupne po PL cukor a miešame kým sa nám cukor nevstrebe.
  2. Keď je zmes pekne tuhá a lesklá pridáme 2 kl citrónovej kôry a vmiešame do bielkov.
  3. Do kokosu vmiešame 2 PL kukuricnej múky. Pridáme polovicu kokosu do bielkov a pomocou špatule jemne vmiešame kokos, keď sa nám kokos pekne vstrebe pridáme druhú polovicu. Pomocou dvoch PL tvarujeme gulky, môže sa aj ručne ale nezabudnite na cit a nepritláčať. Dáme si na plech papier na pečenie a ukládame guličky treba nechať aspoň 3 cm medzeru medzi nimi keďže sa ešte trošku nafúknu. Pečieme na 160 °C cca 22 minút pekne do ružova. Po vytiahnutí z rúry necháme ešte 5 minút postáť na plechu a potom dáme na mriežku vychladnúť.

Zdroj: varecha.sk