SOLČANKA, s.r.o.

Kulajda s hubami

Suroviny
600 g zemiaky
250 g šampiňóny čerstvé
1 hrsť hríby sušené
1 ks (stredná) cibuľa
2-3 strúčiky cesnak
olej
morská soľ
solčanka - dochucovadlo bez gutamanu
korenie štyroch farieb
rasca celá
2 ks list bobkový
250 ml smotana na šľahanie
2 čl múka hladká
kôpor nasekaný
(alebo ocot) šťava citrónová
cukor kryštálový

Postup prípravy receptu

  1. V horúcej vode necháme nabobtnať sušené hríby, ja som dala dubáky a masliaky.Potom ich uvaríme do mäkka. Očistíme si zemiaky, pokrájame na stredne veľké kocky, pridáme cesnak, rascu, soľ a bobkový list. Uvaríme ich. Kým sa nám varia zemiaky tak na oleji a cibuľke si orestujeme šampiňóny, ktoré sme pokrájali na mesiačiky. Mierne osolíme a pridáme korenie. Restujeme.
  2. Potom uvarené hríby a restované šampiňóny pridáme k zemiakom. Zalejeme šľahačkovou smotanou a pridáme zátrepku z mlieka a múky. Prevaríme. 
  3. Nakoniec ešte podľa chuti pridáme soľ, solčanku, citrónovú šťavu a trošku cukru. No a celkovou bodkou je nasekaný kôpor. Kľudne môžete použiť na okyslenie aj ocot.

Zdroj: varecha.sk