SOLČANKA, s.r.o.

Medvedia polievka

Polievka z medvedieho cesnaku, bez smotany a múky so solčankou.

Suroviny
alebo mladá cibuľka pór
cesnak medvedí
zemiaky
alebo masloolej olivový
semiačka sezamové
semiačka tekvicové
solčanka / vegeta
korenie čierne mleté

Postup prípravy receptu:

Medvedia polievka so solčankou
  1. Na oleji (masle) chvíľu opražíme pór, alebo mladú cibuľku. Pridáme umytý medvedí cesnak (koľko máte radi, odporúčam aspoň 3 riadne hrste), zalejeme vodou, pridáme solčanku a privedieme do varu.
  2. Keď nám to vrie, pridáme na kocky pokrájané očistené zemiaky ( čím viac zemiakov, tým bude polievka potom hustejšia) a uvaríme do mäkka.
  3. Na záver ak treba dochutíme solčankou a mletým čiernym korením, rozmixujeme ponorným mixérom a posypeme semiačkami.

Zdroj: varecha.sk