SOLČANKA, s.r.o.

Pečený bôčik s kyslou kapustou

Suroviny
bôčik bravčový
1 kgkapusta hyslá
2 kgzemiaky
2 kscibuľa
cesnak
paprika červená mletá
čerstvo mletékorenie čierne
soľ morská
rasca mletá
vegeta bez glutamanu
olej
vývar
maslo

Solčanka s morskou soľou

Zeleninové ochucovadlo

Morská soľ

Pečený bôčik s kyslou kapustou

Postup prípravy receptu

  1. Bravčový bôčik si umyjeme, z každej strany ho osolíme, okoreníme, vložíme ho do pekáča, pridáme olej, vegetu, nakrájanú cibuľu, 3 až 4 strúčiky cesnaku. Podlejeme to vývarom, zakryjeme alobalom a vložíme do rúry aspoň na 60 minút na 180 stupňov.
  2. Zemiaky si uvaríme v osolenej vode, uvarené ich scedíme, pridáme maslo a popučíme.
  3. Ak je kyslá kapusta až príliš kyslá, premyjeme ju v studenej vode. Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme kapustu, mletú č. papriku, bobkový list, mleté č. korenie a podlejeme vodou. Zakrytú ju varíme pokým nezmäkne.

Zdroj: varecha.sk