SOLČANKA, s.r.o.

Sviečková na smotane

Suroviny
1200 gpliecko bravčové
6 ksmrkva veľká
5 kspetržlen
soľ
korenie čierne
500 mlsmotana na varenie
1 kscibuľa
olej
vegeta / solčanka
Príloha:
knedľa parená

Postup receptu

  1. Nakrakanu cibuľu spenime na oleji a dame cele mäso ktore sme prerezali na 3 väčšie časti. Opečieme kým sa stiahne.
  2. Zeleninu očistime, najkrájame po dlžke. Dáme k mäsu, osolime, okorenime, pirdáme vegetu podľa chuti, podlejeme vodou a varíme dokým nieje mäso aj zelenina mäkká..
  3. Ked je mäkké vyberieme ho a nakrájame na plátky.Omáčku poriadne rozmixujeme mixérom alebo ponorným mixérom.
  4. Mäso vložime do omáčky, pridáme smotanu a privedieme do varu, po zovreti odstavime. Podávame s knedľou.

Zdroj: varecha.sk