SOLČANKA, s.r.o.

Silvestrovská kapustnica

Suroviny
1 kgkapusta kvasená
0,5 kgbravčová krkovička
0,5 kgbravčové mäso udené
1 nožičkaklobása domáca
1 hrsťhuby sušené
2 kszemiaky
1 kscibuľa
2 strúčikycesnak
1 PLbravčová masť
podľa chutikorenie čierne mleté
podľa chutisoľ
1 KLrasca
1 KLpaprika červená mletá
4 guličkykorenie nové celé
2 lístkybobkový list
podľa chutismotana
podľa chutivegeta bez glutamanu
podľa chutimajorán

Morská soľ

Solčanka so zníženým obsahom sodíka  bez glutamanu

Postup prípravy receptu

Silvestrovská kapustnica
  1. Pokrájame cibuľku na kocky a osmažíme ju na masti do sklovita 
  2. Potom nakrájame krkovičku na kocky, pridáme mletú papriku a mäso opražíme, keď je zatiahnuté podlejeme vývarom alebo len vodou, vložíme mleté korenie, kmín, soľa dusíme
  3. Do druhého hrnca vložíme kapustu, údené mäso, klobásku, huby, bobkový list, nové korenie, soľ a kmín. Zaliate vodou varíme pokiaľnieje mäkké údené, klobása a kapusta.
  4. Ak je krkovička udusená pridáme na kocky pokrájame zemiaky a dusíme. Keď sa zemiaky začnú rosýpať a zahustia nám udusené mäso odstavíme hrniec z ohňa
  5. Klobásku vybratú z kapusty pokrájame na koliečka a udené mäso pokrájané na kocky pridáme k udusenému mäsu a vložíme do hrnca s kapustou
  6. Na záver pridáme cesnak, majorán a vegetu bez glutamanu. Rozvarené zemiaky zahustia polievku tak že nemusíme robiť zásmažku
  7. Komu nerobí zle smotana môže si pridať na záver. Podávame s chlebom alebo pečivom. 

Zdroj: varecha.sk